17 Ekim 2011 Pazartesi

PATLICANLI SANDAL....

Ve güzel bir aradan sonra tekrar mutfaktayım,sizlerle yumuşacık bir lezzetin tarifini paylaşmak istiyorum umarım dener ve beyenirsiniz :))



MALZEMELER;
5 su bardağı un
1 çay bardağı yoğurt (oda ısısında)
1 çay bardağı sıvıyağ
100gr.margarin
2 yumurta akı ( sarıları üzeri için )
1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz

İÇ MALZEMELER;
4 orta boy patlıcan
2 adet kuru soğan
4 adet sivri biber
2 adet domates
yarım çay bardağı sıvıyağ
tuz
kekik (arzu ettiğiniz baharat)
2 diş sarımsak

YAPIMI;
Süte mayayı ilave edip eritiyoruz,10dk bekletin.Unu genişçe bir kaba alarak içine toz şeker ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz unun ortasını havuz şeklinde açıp mayalı sütü,yoğurt,ayçiçek yağı,oda ısısında yumuşamış margarini ve yumurta aklarını ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz ılık bir ortamda 45dk bekletiyoruz. Patlıcanları alaca soyup küp küp doğrayarak tuzlu suda bekletiyoruz,sıvıyağı tavaya alarak piyaz doğradığımız soğanları karamelize olana kadar kavurarak sırasıyla önce süzüp kuruttuğumuz patlıcanları, biberleri ve domatesi,sarımsak ve baharatları da ekleyerek suyunu çekene kadar pişiriyor ve soğumaya bırakıyoruz.
Hamurdan küçük bezeler kopararak elimizle sandal şekli veriyoruz ortalarına harcımızdan bir kaşık paylaştırın ve yağlanmış yada yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.Kenarlarına yumurta sarılarını sürerek 20dk. daha mayalanmaya bırakarak 160 derecede pişirin.... İşte karşınızda patlıcanlı sandal :)))

Hiç yorum yok: