26 Şubat 2012 Pazar

ÇİKOLATALI CEVİZLİ COOKİE..



Çoktandır duruyordu bu tarif nerden ne zaman aldım bilmiyorum hayatımdaki cimcime cookie tarifi isteyince aklıma geldi bunu verdim ama o deneyene kadar ben dayanamadım ve denedim güzel yorumlar aldı sizde denemek istemezmisiniz :)) !!

MALZEMELER;


125 gr tereyag (oda sicakliginda)
Yarım su bardagi seker
1 yumurta
2 su bardagı Un ( tam doldurmayın bardağı )
1 cay kasigi tuz
1 tatli kasigi granul nescafe
Yarim su bardagi damla cikolata
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Şeker ve yağı mikserde iyice çırpın vanilya ve yumurtayıda ekleyerek çırpmaya devam edin, çikolata dısındaki tüm malzemeyide eleyerek ekleyin ama normal mikserle yapıcaksanız burdan sonrasını elle devam etmeniz mikseriniz sağlığı açısısında iyi olacaktır :) hamurumuz hazır olunca ister elinizle yuvarlaklar yapıp isterseniz dondurma makası ile yapacağınız toplar elde ediyoruz yağlı kağıt serili teepsimize aralıklı olacak şekilde yerleştiriyor ve önceden 180 derece ısıttığımız fırında pembeleşene kadar pişiriyoruz,tepside soğumaya bırakın.

Yanına demliyeceğiniz çayınız yada misgibi kahveniz eşliğinde afiyetle sevdiklerinizle yemeniniz dilerim :)


6 yorum:

Adsız dedi ki...

Ellerinize saglik, her sey cok guzel gozukuyor her zamanki gibi...ama bir sorum olacakti: yurt disinda bulunanlar icin "Yarim su bardagi damla cikolata" yazmisiniz ne manaya geliyor bu?

PASTALİN'İN DÜNYASI... dedi ki...

teşekkürler güzel sözleriniz için sorunuza gelince bildiğiniz su bardağının yarısı yani sizin ne kadar çikolata sevdiğinize göre değişiyor :))

DECO☆deniquo dedi ki...

içim gitti.. benim bu güzel rejim sabahında bu kadar iştah açıcı bir blogda işim ne? :P bunları hatırlattılar bana ;) http://www.decodeniquo.blogspot.com/2012/02/chocolate-chip-cookie-dolap-kulplar.html
kesmez tabi lezzetini, kokusunu taşımıyorlar gerçek kurabiyelerin benimkiler, ama... :)

canikom dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
canikom dedi ki...

harikaa....çikolata yerine kuruuzum koyabilir miyiz.ayrıca d.kasığı ile koyunca o kendi kendine yayılıyor değil mi...............

PASTALİN'İN DÜNYASI... dedi ki...

sevgili canikom olabilir neden olmasın damak zevkinize göre evet yayılıyor :)