23 Mayıs 2012 Çarşamba

PATLICANLI ELDE AÇMA BÖREK...


Malum yağışlı kasvetli havalar bitmek bilmiyor,bunun yanında can sıkıntısı bana bu böreği yapmaya sebep oldu :)) sizinde canınız sıkılıyorsa deneyin derim...

HAMUR MALZEMESİ;
1 yumurta
1 kahve fincanı sıvıyağ
2 yemek kaşığı sirke
2 bardak ılık su
7,5 su bardağı un ( azar dökerek ekleyin )
1 çay kaşığı tuz

İÇ MALZEMESİ;
3 büyük kuru soğan
4 patlıcan
3 adet sivribiber
3 adet orta boy domates
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz,pulbiber

ARA KAT İÇİN;
250gr. margarin


YAPIMI;
Hamuru için un dışındaki malzemeleri yoğurma kabına alarak azar azar olmak üzere unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz, hamurumuzu eşit olmak üzere oniki bezeye bölüyoruz herbirini yemek tabağı boyunda açarak erittiğimiz margarinden sürerek 6 bezeyi üst üste diziyoruz. Diğer 6 bezeyide aynı şekilde hazırlıyoruz ve biraz dinlenmeye bırakarak iç malzememizi hazırlıyoruz.

Patlıcanları soyarak küp küp doğrayarak 5dk.tuzlu suda bekletiyoruz,diğer yanda soğanları piyaz şeklinde doğrayıp sıvıyağda iyice soteliyoruz sırasıyla önce biberleri sonra suyunu süzdüğümüz patlıcanları ve en son domateside ekleyerek sotelemeye devam ediyor ve kapağını kapatarak 5dk.pişmeye bırakıyoruz patlıcanlar yumuşadıktan ve çok sulanmadan altını kapatıyor ve tuzunu biberini ekleyerek soğumaya bırakıyoruz .



İlk 6lı bezemizi incecik olacak şekilde açıyor ve tepsiye diziyoruz  harcımızı üstüne ekleyerek diğer bezeyide açıp üzerine kapatıyoruz ve üzerine yumurta sarısını sürdükten sonra arzu ederseniz susamınıda dökerek 200derecelik fırında nar gibi olana kadar pişiriyor ve ılık olarak tüketiyoruz AFİYET OLSUN :)







1 yorum:

Adsız dedi ki...

muhteşem gözüküyor.elinize sağlık.