21 Nisan 2013 Pazar

PAZILI PİDE...


Pazı vardı hep aynı şeyler olsun istemedim aklıma pide yapmak geldi biz beyendik umarım dener ve sizlerde beyenirsiniz :))

Hamur malzemesi;

2,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı maya
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı yoğurt
yarım çay bardağı zeytinyağ

İç malzemesi;

1 bağ pazı
2 adet kuru soğan
Pastırma ( mecbur değil )
Kaşar peyniri
1 adet kırmızı biber
Tuz,pulbiber

Unu yoğurma kabına alın tozmayayı üzerine dökerek harmanlayın ver ortasını açarak sıvı malzemeleri ilave ederek iyice yoğurun ( un yetmezse az az ekleyin ) elinize yağışmayan yumuşak bir hamur olucak üzerini bir bezle örterek mayalanmaya bırakın...

Pazıyı ayıklayıp yıkayın ve suyunu süzün tavaya az sıvıyağ koyarak piyaz şeklinde doğradığınız soğanları karamelize olana kadar kavurun üzerine ince ince doğradığınız pazıları ilave edin ve güzelce kavurun tuzunu ve pulbiberinide ekleyip altını kapatın soğusun..



Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapın ve uzun olacak şekilde açın ortasına pazıdan yayın


ve kenarlarını 1cm içeri doğru kıvırın ve uçlarını kapatın..


Tüm hamur bitene kadar bu işleme devam edin ben kimine yumurta kırdım, kimine kaşar, kimine kırmızı biber doğradım sizde zevkinize göre hazırlayabilirsiniz.. Hzırladığımız pideleri yağlı kağıt serili tepsiye dizin eğer vaktiniz varsa yarım saat da burda mayalandırmaya bırakın ve 200 derece ısıttığınız fırında nar gibi olana kadar pişirin yanına da tavşan kanı çay gel keyfim gel afiyet olsun :))



2 yorum:

Unknown dedi ki...

Pideler nefis gorunuyorlar... Ellerine saglik canim...

PASTALİN'İN DÜNYASI... dedi ki...

çokkkkk teşekkürlerrrrr bacım :))