25 Mayıs 2013 Cumartesi

KÖFTE TABANLI FIRINDA MAKARNA...



Malum bu aralar zamana yetişemiyorum bir koşturma var ama nedir bilmiyorum ve bir isteksizlik sanırım havalardan :( ve bu durumda yemekte yapmak istemiyor insan ama mecburiyet :) bende pratik olsun ve bizim evin vazgeçilmezi makarna yapmaya karar verdim ama biraz dokunuşlar yaparak ve sonuç suüper oldu bence bir kere olsun deneyin derim demedi demeyin :)))

 15 adet kasap köftesi ( evde o vardı )
yarım paket makarna ( modeli size kalmış )
2 adet domates
2 adet sivri biber
2 adet ortaboy kuru soğan
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası acılı ( isteğe bağlı )
3 yemek kaşık galete unu

2 adet yumurta
1 çay bardağı süt ( ajda bardak )
yarım çay bardağı  sıvıyağ
2 çay bardağı un

Makarnayı haşlayın ve kenara alın, soğanı soyup yarım ay biçiminde doğrayın ve az yağ koyduğunuz tavada soteleyin üzerine ince doğradığınız biberleri ekleyin biraz daha soteleyin, domatesleri soyarak küp şeklinde doğrayıp soğanlara ekleyin en sonda sarımsak ve salçayı ekleyin tuzunuda ilave ederek 5dk daha soteleyip makarnayı ekleyin güzelce harmanlayıp altını kapatın..


Köfteyi yoğurup fırına dayanıklı kabınızı yağlayıp galete ununu kaba güzelce yayın ve üzerine köfteyi döşeyin pişerken çekeceğini hesaplayarak yayın ve fırının ızgara bölümünde üzerini kızartın malum altı makarna ile pişicek :) köfte kızarınca makarnayı üzerine yayın ve diğer bir kapta yumurta,süt,un ve az tuzu güzelce mikserde çırpın ve makarnanın üzerine dökün ve 200 derecede üzeri nar gibi olana kadar pişrin ve sıcak olarak servis edin afiyet olsun şimdiden deneyenlere :))





4 yorum:

atomsistem dedi ki...

Merhaba yazınızı çok beğendim çok güzel iyi çalışmalar dilerim.

teknik tamir servis google yükseltme domain tescil hosting bayiligi isim tescil reseller clup web tasarım kameralı sohbet Ankara masör kurtlar vadisi Millet Vekilleri Millet Vekili kasgönder kameralı sohbet kameralı arkadaşlık kepenk tamiri Sıhhi Tesisat

Unknown dedi ki...

Merhaba çok güzel içerik çok faydalı ve güzel. Makalenizi beğendim. Sitenizin insanlara faydalı olduğunu düşünüyorum. Web sitenizin beklenen ilgiyi göreceği kanısındayım.

İyi çalışmalar.

sülük tedavisi hacamat ve sülük sülük sedef ve egzama

Unknown dedi ki...

Merhaba çok güzel içerik çok faydalı ve güzel. Makalenizi beğendim. Sitenizin insanlara faydalı olduğunu düşünüyorum. Web sitenizin beklenen ilgiyi göreceği kanısındayım.

İyi çalışmalar.

sülük tedavisi sedefe son sülük bel ve boyun fıtıgı

Eda Gül dedi ki...

fırında makarnaya kocam bayılır doğrusu :P

Meslek Kursu Ankara

Seo Ankara