24 Haziran 2013 Pazartesi

Cacık Yatağında Fırında sebzeler


Malzemeler;
3 adet patates
2 adet kırmızı salçalık biber
3 adet sivri biber
1 adet kabak
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kekik ( tazede olabilir )
3 diş sarımsak

Patatesleri soyun ve iri küp şeklinde doğrayarak yarım haşlayın suyunu süzüp karıştırma kabına alarak içine toz biberi ve kekik ekleyip güzelce harmanlayın yağlı kağıt serili fırın tepsisine üst üste gelmeyecek gibi yayarak önceden 200 derece ısıttığımız fırında nar gibi olana kadar kızartın.

Başka bir tepsiye gene yağlı kağıt serin kabakları soyup verevine dilimleyip tepsiye dizin, havuçlarada aynı işlemi uygulayın biberlere bıçakla biraz delik açın ve onlarıda tepsiye dizin, sarımsaklarıda aralarına atıp en üstüne biraz zeytinyağ gezdirip patateslerden sonra 250 derecelik fırında kızarana kadar pişirin..

Soğanı soyup daire şeklinde kesin ve tek tek ayırın çok kızgın yağda kızartın ve kenara alın...



2 adet salatalık
1 kase süzme yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz ve kurunane

salatalıkları soyup küçük küp şeklinde doğrayın, sarımsakları soyup ezin tuz ve biraz naneyide yoğurda ilave ederek karıştırın salatalıklarıda ekleyin ve servis tabağına alın üzerine fırından çıkan patatesleri ve sebzeleri yerleştirip en üstünede kızarttığınız soğanla servise hazır hale gelmiş olur afiyet olsun :)



4 yorum:

Unknown dedi ki...

Cacik ve sebze... bayilirim :) Ellerine saglik canim

atomsistem dedi ki...

Merhaba yazınızı çok beğendim çok güzel iyi çalışmalar dilerim.

teknik tamir servis google yükseltme domain tescil hosting bayiligi isim tescil reseller clup web tasarım kameralı sohbet Ankara masör kurtlar vadisi Millet Vekilleri Millet Vekili kasgönder kameralı sohbet kameralı arkadaşlık kepenk tamiri Sıhhi Tesisat

Unknown dedi ki...

Merhaba çok güzel içerik çok faydalı ve güzel. Makalenizi beğendim. Sitenizin insanlara faydalı olduğunu düşünüyorum. Web sitenizin beklenen ilgiyi göreceği kanısındayım.

İyi çalışmalar.

sülük tedavisi sedefe son sülük bel ve boyun fıtıgı

Unknown dedi ki...

Merhaba çok güzel içerik çok faydalı ve güzel. Makalenizi beğendim. Sitenizin insanlara faydalı olduğunu düşünüyorum. Web sitenizin beklenen ilgiyi göreceği kanısındayım.

İyi çalışmalar.

sülük tedavisi hacamat ve sülük sülük sedef ve egzama