20 Ocak 2014 Pazartesi

Tavuk Dolması İç Pilav ile




Tavuğunuz piliç ise direk fırında pişmesinde sıkıntı olmuyor ama tavuksa güzelce ayıkladıktan sonra 10dk kadar haşlayın ve sudan çıkarın ilk sıcağı çıkarken pilavı hazırlayalım...

Malzemeler;

1,5 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
2 paket dolmalık fıstık
1 paket kuş üzümü
2 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karabiber
Tuz ( damak zevkinize göre )
1.5 su bardağı sıcak su

Soğanı soyup küçük küçük doğrayın ve sıvıyağ da sotelemeye başlayın tam renk değiştirmeden dolmalık fıstığı da ekleyin birlikte kavrulsun dolmalığın rengi değiştiğinde pirinci ekleyin soteleme ye devam edin baharatları da ekleyin ve sıcak suyun 1 bardağını ekleyip altını kısın ve suyu çekince kapatın pirinçler biraz diri olacak. Tavuğun içine aldığı kadar doldurun ve kalan pirince diğer sıcak suyu ilave ederek altını tekrar yakın kısık ateşte pişsin suyunu çekince demlenmeye bırakın.

Tavuğun içine aldığı kadar pilav doldurun pişerken dağılmasın diye ister dikin ister kürdanla kapatın yağladığınız fırın kabına koyarak her tarafını mayonez ve tuzla güzelce sıvayın üzerine yağlı kağıt yada folyo ile kapatıp 200 derecelik fırında pişmeye bırakın arada kontrol edin tavuk yumuşadı ise yağlı kağıdı açın ve dışı kızarana kadar pişmeye bırakın.

Servis tabağınız altına pilavı yerleştirin üzerine de tavuğu yerleştirin sıcak olarak servis edin afiyet olsun...




Hiç yorum yok: