28 Nisan 2016 Perşembe

Karamelize Soğanlı Kalıpta Poğaça


Gene bir evdeki ve eldeki malzemeler ile çıktık yola sonuç huzurlarınızda şükür denemelerim şimdiye kadar beni yanıltmadı :))

Bence bir kere olsun deneyin hele karamelize soğan seviyorsanız kesin deneyinnnnn :))

Malzemeler;

4 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı sirke
Yarım tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı erimiş tereyağ
1 çay bardağı kavrulmuş susam
2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu

Üstü İçin;

5 adet orta boy soğan
5 diş sarımsak
1 adet kemiksiz tavuk göğsü ( şart değil )
1 adet acı kırmızı biber
1 parça hellim peyniri

Yoğurma kabına önce sıvıları koyarak kaşıkla karıştırın ve unu yavaş yavaş ilave ederken kalan malzemeleri de ekleyip elinizle yoğurun ve margarin ile yağladığınız kelepçeli kalıba güzelce kenarları biraz yüksek olacak şekilde yerleştirerek dondurucuya atın biz iç malzemesini hazırlarken dinlensin :))

Soğanları soyarak yarım ay şeklinde doğrayın çelik tava yada tencereyi boşken iyice kızdırın üzerine biraz sıvıyağ ekleyerek biraz daha kızdıktan sonra soğanları ilave edin ve üzerine 1 tatlı kaşığı toz şeker ilave ederek arada karıştırarak rengi değiştirene kadar kavurun renk değiştirmeye başladığında minik doğradığınız tavuk göğsünü ve küçük doğradığınız sarımsakları ilave ederek kavurmaya devam edin biraz tuz ve ince doğradığınız kırmızı biberi de ilave ettikten sonra altını kapatın soğusun.


Dondurucudaki hamuru çıkarıp harcı içine yayın ve soğuk fırına atınız ayarını 180 derece getirin fırın ısınırken hamur çözülecek etrafı kızarmaya başladığında peyniri rendeleyip üzerine ekleyin tekrar fırına atarak peynir kızardığında çıkarın ılık servis edin deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun denemeyenlere de çok şey kaçırdınız derim :))))

Mutfağınızdan lezzet, sofranızdan bereket eksik olmasın.....







2 yorum:

Bizim Mutfak-Aysel dedi ki...

Çok başarılı bir çalışma olmuş, ellerinize sağlık. Tavuk eti olmadan deneyebilirim. Sımsıcak sevgiler... http://bizimmutfakdan.wordpress.com/

mutfagabuyrun dedi ki...

çok güzel ve lezzetli görünüyor arkadaşım.ellerine sağlık.sevgiler.