21 Mayıs 2013 Salı

SOYA SOSLU TAVUK...



MALZEMELER;

1 adet tavuk göğsü
2 adet kuru soğan
2 adet kırmız biber
2 adet yeşil biber
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı soya sos
1 tatlı kaşığı köri
Tuz,Pulbiber
Lavaş

Tavukları uzun şeritler halinde doğrayın bir kaba alıp soya sosunu üzerine dökerek kenarda beklemeye alın, Kuru soğanı soyup aybiçiminde doğrayın, biberleride şeritler halinde doğrayın teflon tavayı ocağa koyup az sıvıyağ ekleyin iyice kızınca soğanları ekleyin karamelize olana kadar kavurup sebzeleri ekleyin hepsini güzelce soteleyin en sonda sarımsak ve pulbiber,ve tuzunu ekleyip harcı bir kaba alın ve aynı tavaya tavukları koymadan evvel köri ve bir yemek kaşığı unu ilave edip karıştırın ve tavaya boşaltın güzelce soteleyin tavuklar yumuşadığında hazırladığınız sebzeleri ekleyin 5dk daha kavurup altını kapatın.


Lavaşı tost makinesinde  ısıttıktan sonra içine tavuktan yerleştirin sıcak olarak servis edin yanın da ne seviyorsanız onunla sunabilirsiniz ben tavada domates biber soteledim birde bulgur pilavı vardı onla servis ettim şimdiden afiyet olsun hepinize :))





5 yorum:

seldanın mutfak defteri dedi ki...

Merhabalar canım,
Ellerine sağlık enfes görünüyor. Bloğunu severek takip ediyorum. Bana da bekliyorum. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimle,

atomsistem dedi ki...

Merhaba yazınızı çok beğendim çok güzel iyi çalışmalar dilerim.

teknik tamir servis google yükseltme domain tescil hosting bayiligi isim tescil reseller clup web tasarım kameralı sohbet Ankara masör kurtlar vadisi Millet Vekilleri Millet Vekili kasgönder kameralı sohbet kameralı arkadaşlık kepenk tamiri Sıhhi Tesisat

Unknown dedi ki...

Merhaba çok güzel içerik çok faydalı ve güzel. Makalenizi beğendim. Sitenizin insanlara faydalı olduğunu düşünüyorum. Web sitenizin beklenen ilgiyi göreceği kanısındayım.

İyi çalışmalar.

sülük tedavisi sedefe son sülük bel ve boyun fıtıgı

Unknown dedi ki...

Merhaba çok güzel içerik çok faydalı ve güzel. Makalenizi beğendim. Sitenizin insanlara faydalı olduğunu düşünüyorum. Web sitenizin beklenen ilgiyi göreceği kanısındayım.

İyi çalışmalar.

sülük tedavisi hacamat ve sülük sülük sedef ve egzama

Eda Gül dedi ki...

yemin ederim pazar pazar karnım acıktı.
Meslek Kursu Ankara

Seo Ankara