9 Ekim 2013 Çarşamba

Susamlı Simit Poğaça

Bugün oktay ustayı seyrediyodum bu poğaçayı yaptı ama malzemeleri kaçırdım internete girip bakmayada üşendim girdim mutfağa allah ne verdiyse :))

Malzemeler;
1 çay bardağı süt ( büyüklerden )
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı maya
100gr margarin
Tuz
Aldığı kadar un

Yoğurma kabına 2 bardak un koyun üzerşne mayayı ekleyip karıştırın sonra ortasını açıp tüm malzemeyi ilave edin ve yoğurmaya devam edin bu aşamada unu azar azar ekleyin ele yapışmayan yumuşak bir hamur olucak Üzerini örtün iç malzemeyi hazırlayana kadar mayalansın...

İç malzeme deyince Oktay ustada kıymalı yaptı tabiki bende çünkü bir gün önce alenazik için yaptığım kıymadan vardı onu kullandım sizde 1 adet soğanı kavurun sonra 500gr kıymayı ekleyin güzelce kavrulsun içine tuz,karabiber, pulbiber 1 yemek kaşığı biber salçası ekleyin biraz daha kavurup altını kapatın..

Hamurdan cevizden büyük parçalar koparın elinizle açıp harçtan koyup kapatın ve ters çevirip yağladığınız kalıba dizin kalıp dolana kadar bu işleme devam edin..


Kalıp dolunca üzerine yumurta sarısı sürün ve susam dökün ben soğuk fırına koydum ısınırken hamur biraz daha kabardı vaktiniz varsa tepsidede yarım saat bekletin 200 derecede nar gibi olana kadar pişirin..









Pişince yanına salata birde yeşil çay deymeyin keyfime :)) hadi ama daha girmediniz mi yoksa mutfağaaa sonuçları bekliyorum merakta bırakmayın beni :))



Hiç yorum yok: