16 Eylül 2015 Çarşamba

Soslu Izgara Tavuk

Sevgili Nilay yani Mutfak Sırları ramazan sonrası Hotpoint sponsorluğunda severek hazırladığınız kahvaltı tarifi yarışması düzenledi eee bunu gören ben kanber katılmasam olmazdı :)  helede ödül Hotpoint Izgara ve Tost Makinesi ise ve tamda o tarihlerde tesadüf müdür yoksa şans mı tost makinemin bozulması bilemedim.... Yani demek istediğimmmm katıldım ve bu güzel kız benim oldu :) 

Bende ilk deneme olarak tavuk ızgara yaptım ve bayıldım ve herkese tavsiye ederim sırada pankek denemesi yapacağım çünkü plakaları ters çevirme özelliği de mevcut daha ne olsun lezzet bol olsun :) 


500 gr tavuk göğsü ( kemiksiz)
1 yemek kaşığı yoğurt 
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığının yarısı tuz
1 diş sarımsak rendesi

Tavukları boyuna inceltip bıçak ucu ile çizikler atın derin bir kaba koyun üzerine tüm malzemeleri ilave ederek güzelce yoğurun ve üzerini kapatarak dinlenmeye bırakın. Izgarayı iyice ısıtarak üzerine koyarak kızartın diğer tarafına da sevdiğiniz sebzeleri yerleştirdiniz mi aynı anda ızgara tavuğunuz hazır.




1 yorum:

seolara dedi ki...

Paylaşımlarınız harika... ilgi ile takip ediyoruz. daha sık güncellenen paylaşımlar ile sitenizi devamının sürmesini tavsiye ediyorum.

http://sanayitipicaymakinesi.com/
http://www.remtamutfak.com/
Çay Makinesi
Çay Makinası