31 Mart 2012 Cumartesi

KÖFTELİ ÇÖKERTME...

Bunu yediğimde bayıldım etten daha sevdim hatta bugün ne yapsam diye düşünürken difrizdeki köfte gözüme takıldı ve sabahtan çıkardım çözülsün diye,o çözülürken bende inanmıyacaksınız ama neler yaptım neler evi temizledim, büyük bir tepsi tiremisu yaptım,katmerleri yaptım,acılı ekmek yaptım,eşim için ıslak kek yaptımikısır yaptım,amerikan salatası yaptım,havuç tarator yaptım yetmedi şimdi de tarif yazıyorum :))) daha bu yazı bitince de köy kahvesine gidip rıfkı, yada 51 oynayacağım neyse lafı fazla uzatmayayım ve tarifi paylaşayım.


MALZEMELER;
500gr Kasap köftesi
1 büyük patates
1 adet domates
2 adet sivri biber
1 kaşık domates salçası
5 kaşık yoğurt
3 diş sarımsak
1 çay bardağı su

Kızartmak için sıvıyağ


YAPIMI;
Köftelerimizi minik minik şekillendiriyoruz, patateslerimizide soyarak çöp şeklinde doğradıktan sonra kızgın yağda kızartıyoruz ve köftelerimiz pişene kadar süzgeçte bekletirseniz yağının azalmasını sağlamış olursunuz. Patatesten sonrada köftelerimiz pişirip havlu kağıt üzerine alarak sosumuzu hazırlıyoruz sos kabınıza salçamızı ve bir çay bardağı suyumuzu alarak iyice inceltiyoruz içine bir diş sarımsak bir tutam şeker,bir tutam tuz ekleyerek pişiriyoruz,Yoğurdumuzun içine sarımsağımızıda ezerek ekliyoroz tüm malzemelerimiz hazır sıra birleştirmeye geldi.

Tabağımızın en altına patateslerimizi üzerine sırasıyla sarımsaklı yoğurdu onun üzerine salçalı sosu en üstünede köfterimizİ ekleyerek çok az yağda sotelediğimiz biber ve domatesle süsleyerek servise hazırhale getiriyoruz.


Biz çok sevdik darısı sizin başına afiyet olsun gözünüz PASTALİN de olsun sevgiler : ))

4 yorum:

Unknown dedi ki...

off aksam aksam istahim kabardi inan
süper olmus
ellerine saglik canim

meri dedi ki...

Maşallah sana canım,ellerine sağlık.Bu enerji bu çalışkanlık wallahi maşallah.Görüntüsü süper lezzetinden hiç şüphem yok.

PASTALİN'İN DÜNYASI... dedi ki...

çok teşekkür ederim bayanlar valla bi kere olsun deneyin manyak bişi ama 3 gün yemek yasak sonrasında :))

zeymurancafe dedi ki...

ımmm nefıs gorunuyor ellerınıze sağlık