13 Eylül 2012 Perşembe

KIZARMIŞ MERCİMEK KÖFTESİ...


Daha önce hiç denemediğim ve karşılaşmadığım bir okadar da bayıldığım bir salata oldu sizlerde beyenir ve denemek isterseniz buyrun tarifimiz :)

MALZEMELER;

1 su bardağı kırmızı mercimek
1 litre su
2 su bardağı ince bulgur
2 baş kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1,5 yemek kaşığı biber salçası (acılı yakışıyor )
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatkı kaşığı  pulbiber
1 çay bardağı sıcak su
1,5 yemek kaşığı domates salçası
1 demet maydanoz
6-7 sap yeşil soğan
1,5 tatlı kaşığı tuz
 2 limon
 3 yemek kaşığı nar ekşisi

Bir su bardağı mercimek'i yıkayıp ölçülü suyumuzla pişmesi için ocağa alıyoruz mercimekler yumuşayıp az su kalınca altını kapatın ve bulguru içine ilave ederek bir karıştırıp kapağını kapatın ve şişmeye bırakın..
Diğer yanda biz sosunu hazırlayalım soğanlarımızı soyup küp küp doğrayalım ve bir çay bardağı yağda soteliyelim salçalarınıda ilave edip baharatlarıda ekledikten sonra bir çay bardağı sıcak su ekleyip biraz pişirelim mercimekli karışıma döküp iyice karıştırarak yedirelim ve kapağını tekrar kapatın.Salatamıza tuzunu ve ekşilerini de ilave ederek güzelce yoğuralım ve incecik doğradığımız yeşillikleri ilave edelim ve güzelce harmanlayalım istediğiniz şekli verin.. Ben burda yarısını olduğu gibi diğer yarısınıda kızartarak servis ettim..

KIZARTMAK İÇİN;

Salatamızdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimle yuvarladım ve galete ununa buladım hafif sulu olduğundan bulamam kolay oldu sonra derin bir kapta kızgın yağda 2dk pişirip çıkardım ( burada biraz seri olmalısınız eğer bulamada sorun yaşarsanız elinizi az suyla ıslatıp şekil verin)




Umarım dener ve beyenirsiniz afiyet olsun :))

2 yorum:

Vasiyipha Deniz dedi ki...

Tum bu birbirinden guzel emeklerin icin ellerine saglik...Fazlasiyla cok guzel ve en iyisini hak ediyini dusunuyorum... Cok emek verilmis...Site de cok guzel net ve anlayisli tariflerle dolu...buraya zaman ayirman da cok guzel:) Ben buradan cok tarif uyguluyorum eve gelen misafirlerime... Amerikadan sevkle takip etiyim bir site:) taktir ediyorum emeklerinizi kelime bulamiyom daha fazla... basarilarinizin devamini dilerim:)
Deniz Vasiyipha

PASTALİN'İN DÜNYASI... dedi ki...

gerçekten ne diyeceğimi bilemedim bu güzel sözlerinize çok teşekkür ederim :)