18 Mart 2016 Cuma

Yumurta Kabuğunda Kek


Basit gibi görünse de biraz uğraştırıcı ama değer mi bence değer :))

MALZEMELER;
( 6 adet için )
1 yumurta
2 yemek kaşığı toz şeker
yarım şay bardağı süt
yarım çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı kakao


Öncelikler kalıplarımızı hazırlayalım yumurtaların tepesini tirbişonla yada ucu sivri birşeyle kırmadan deliyoruz ve içini boşaltıyoruz tuzlu suda tam 1.5 saat kaynatıyoruz yumurta kokusu ve zarı çıksın diye....
Yumurtalarımız soğuduk dan sonra yıkıyor ve kalan zarlarını mutfak cımbızı ile çıkarıp havlu kağıdın üzerine ters çeviriyoruz ve kurumaya bırakıyoruz onlar kururken biz kekimizi hazırlayalım Yumurta ve şekeri 10dk çırpıyoruz sırasıyla sıvı malzemeleri en sonda kuru malzemeleri ekliyoruz boza kıvamında bir hamur elde ediyoruz. Kuruyan kalıplarımızın içini sıvıyağ dökerek yağlıyor fazlasını döküyoruz yumurtalarımızı muffin kalıplarının içine oturtarak  her kalıbın içine yumurtanın yarısından az malzeme koyarak  önceden 175 derecede ısıttığımız fırınımızda 10-15 dakika pişiriyoruz taşa bilir sıcakken kenarlarını temizliyor ve dilediğiniz gibi süsleyip misafirlerinize eğlenceli kekler hazırlamış oluyoruz  :)




1 yorum:

neslice tarifler dedi ki...

Böyle bir tarife nasıl yorum yapılmaz şaştım doğrusu. Sizi instagramda yeni keşfettim. Bloğunuzu da yeni keşfettim. Harika şeyler yapmışsınız. Ellerinize sağlık..