20 Nisan 2016 Çarşamba

Çilekli Brownie


Sevgili Damla ( damyskitchen ) instagram da keyfle takip ettim güzel bayanın paylaştığı bu güzellik yapılmaz mı diyerek yola çıktım sonuç karşınızda.. Bence sizde mutlaka deneyin pişman olmayacaksınız o zaman buyurun tarif sizlerleeeeee :))

290 gr bitter çikolata ( doğranmış )
6 yemek kaşığı tereyağ ( yoktu margarin kullandım )
3 yumurta
150gr toz şeker
1 çay kaşığı vanilya özütü ( 1pk kullandım )
1 çimdik tuz
140gr un
1/2 su bardağı beyaz çikolata ( tabi oda yoktu fıstık kulllandım :)

Üst süsleme için;

1 su bardağı minik doğranmış çilek
200 gr benmari eritilmiş çikolata



Önce fırını 150 dereceye getirin ısınsın, tereyağını eritin altını kapatıp içine çikolatayı ilave edin ve çikolatalar eriyene kadar karıştırın. başka bir kabın içinde yumurta,şeker ve vanilyayı çırpın içine yavaşça erittiğiniz çikolatayı ilave ederek çırpmaya devam edin, Un,tuz,ve beyaz çikolatayı ( ben fıstık kullandım ) da ilave ederek karışana kadar çırpın. 20cm lik kare kalıbı güzelce margarinle yağlayın taban ve kenar duvarlarına yağlı kağıt kesip yerleştirin ve hazırladığınız harcı kalıba dökerek doğruuuuu fırına gönderin 35dk pişirin. ( eğer daha yumuşak bir doku istiyorsanız pişirme süresini 30dk olarak ayarlayabilirsiniz.) Fırından çıkan güzelliği bırakın soğusun biz o arada üst sosunu hazırlayalım.


İnce doğradığımız bir bardak çileği Soğuyan brownie nin üzerine güzelce yayın, Benmari erittiğiniz çikolatayı da dökerek üzerini kapatacak şekilde yayın ve finallll doğru dolaba çikolata donduktan sonra dilimleyin yanında güzel bir kahve ile deneyenlere afiyet olsun :)

Yüzünüzden gülümseme, mutfağınızdan lezzet eksik olmasın kocaman sevgilerrrrr :)

Hiç yorum yok: